Запажен успех школе на 7. Међународном бијеналу уметничког дечијег израза «Буди»

08.05.2018.год.

Ове године наша школа је учествовала на 7. Међународном бијеналу уметничког дечијег израза „ Буди“ који већ седми пут организује Културни центар Панчева.

Бијенале подржава или афирмише дечије стваралаштво и ставаралаштво за децу. На конкурс који је организован почетком године пристигло је 1470 појединачних и групних радова из земље и региона, али и из иностранства.

Наставници и ученици наше школе представили су се са филмом „ Корак по корак- постајемо људи“ који је равноправно похваљен са још два филма у категорији хуманитарна акција БУДИ ДРУГ . Дирнут предложеним предлозима и идејама жири је сматрао да радови“ својим квалитетом не заслужују рангирање, већ помоћ у промоцији и афирмацији вредности које одабрани предлози носе.“

Ове године Данска је била покровитељ бијенала и ми смо, вођени тврдњом да је Данска земља срећних људи, овом акцијом приказали један од начина како учинити неког срећним – макар на кратко. Тако смо се нашли овде и данас – У Панчеву.

Честитке наставници српског језика Данијели Врачар Вујошевић и свима који су радили на овом филму.

Додај коментар

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>