Школа „ Смех и суза“ добитник награде за најбољу режију на другом фестивалу драмских секција у Нишу

Ученици из двадесет основних и средњих школа из Ниша, али и других места са југа Србије који глуме у драмским секцијама,  такмичили  су се на другом позоришном фестивалу „ Шта драмиш“ који је одржан 25. марта у Луткарском позоришту. Основци и средњошколци извели су представе на тему „Буди витез“.Фестивал заједнички организују Регионални центар за професионални развој запослених у образовању и глумци нишког  Народног позоришта Ивана и Мирољуб Недовић.

Награду за најбољу режију добила је представа „ Посебан витез“ коју је припремила Данијела Врачар Вујошевић, наставница српског језика и вођа драмске секције.

Улоге су тумачили Александар Драганић , ученик осмог разреда и Никола Антић, наставник енглеског језика.

Поред лепог признања , посебно је важно што је драмска секција изашла из оквира школе и да не наступамо само на школским приредбама. Посебан квалитет представе је , како је приметио и стручни жири- пружање подршке деци која заостају у развоју вештине играња и изналажење најкреативнијег начина да се дете са сметњама изрази кроз реч, покрет мимику и маску.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

                              Посебан витез

( Специјална монодрама  од парчића школског живота )

Улоге: Александар Драганић и Никола Антић

Сценариј и режија: Данијела Врачар Вујошевић

Монтажа: Биљана Веселиновић

Музика : Нина Николић,  Младен Стојановић и Милан Петковић

Сниматељ и техничка подршка : Елена Стојановић

 

 

 

Додај коментар

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>