Екскурзија

 24.05.2018.    Реализована је екскурзија на дестинацији Крушевац-  манастир Покров Пресвете Богородице         ( Ђунис)- Алексинац ( повратак). Након једночасовне вожње стигли смо на Багдалу , чувено шеталиште у Крушевцу , где смо провели већи део времена. Ученици су доручковали и предахнули, а затим су се шетали  и играли.    Кренули смо  да обиђемо цркву  Светог Првомученика Стефана, познатију као Лазарица, споменик културе из 14. века коју је подигао кнез Лазар.После обиласка цркве ученици  су имали слободно време да се прошетају кроз центар Крушевца. Полазак из Крушевца је планиран у 14: 00 часова. Следеће одредиште је био манастир Покров Пресвете Богородице у који смо стигли након получасовне вожње. Тамо нас је дочекало сестринство манастира,  а свештеник нам је испричао причу како је подигнут манастир. Пресвета Богородица јавила се девојчици Милојки Јоцић 1898. Године,  на месту где је и данас бунар и рекла јој да ће се на том месту исцељивати болесници. Манастир је духовно лечилиште и велика светиња, подигнут је по благослову тадашњег епископа жичког владике Николаја Велимировића 1934. године.По обиласку светиње пуни утисака наставили смо пут ка Алексинцу. У Алексинац смо стигли око 17: часова.

Циљеви екскурзије су да ученици квалитетно проведу време, стичу нова сазнања и искуства, развијају интересовања за природу и амбијент који нас окружује, развијају позитивне социјалне односе унутар групе и ван ње.

Додај коментар

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>